Jumbo Big Band Festival!

Op zaterdag 21 september vindt voor de 17e keer het Jumbo Big Band Festival Brielle plaats op de Markt in Brielle. Het programma bestaat uit een middagprogramma dat bestaat uit een concours met 4 big bands en 's avonds een optreden van de Dutch Swing College Band met zanger Wouter Hamel.

Het middagprogramma begint om 13.00 uur met het optreden van de Woodstreet Big Band, gevolgd door Big Band Utrecht, het Utrechts Jazz Orkest wordt afgesloten met Big Band Swing Express. 's Avonds om 20.30 uur volgt de hoofdact: Wouter Hamel met de Dutch Swing College Band.  

Programma:

13.00 – 13.50 uur
Woodstreet Big Band o.l.v. Stanislav Mitrovic

14.30 – 15.20 uur
Big Band Utrecht o.l.v Martien de Kam

16.00 – 16.50 uur
Utrechts Jazz Orkest o.l.v. Gert Jan van den Dolder

17.30 – 18.20 uur
Big Band Swing Express o.l.v. Adriaan de Bruin

19.30 – 19.45 uur
Prijsuitreiking door jury m.m.v. Hans de Vette (hoofdsponsor Jumbo). De nummer 1 ontvangt de Jerry van Rooyen Big Band Prijs 2019, vormgegeven door de Brielse kunstenares Willy Groot.

Hoofdact

20.30 – 23.00 uur
De avond wordt een ware happening met een unieke combinatie van jong en oud. In het jaar dat Peter Schilperoort, de oprichter van de Dutch Swing College Band 100 zou zijn geworden, gaat dit zich steeds vernieuwende orkest een muzikale samenspraak aan met gouden plaatwinnaar Wouter Hamel. Zorg dat u er bij bent! Op de Martk! Het hele programma is gratis.

Gratis entree

Het Jumbo Big Band Festival bijwonen is kosteloos. Parkeren kunt u het beste op het Parkeerterrein aan de Thoelaverweg bij de Jumbo net buiten de vesting, ook dit is gratis.
Het festival wordt georganiseerd door Stichting Kunst en Cultuur Brielle.

Voor het laatste nieuws Big Band Festival Brielle, gaat u naar de FACEBOOKPAGINA.

Vestingstad Brielle

Brielle is bekend uit de geschiedenisboekjes, want ‘op 1 April (1572) verloor Alva zijn Bri(e)l’. Binnen de vestingmuren bevinden zich de bijzondere Sint-Catharijnekerk (waar Willem van Oranje in 1575 trouwde met Charlotte de Bourbon) en het interactieve museum van de Tachtigjarige Oorlog, gevestigd in het oude stadhuis. In de sfeervolle straatjes vindt u bijzondere winkeltjes en fijne horecagelegenheden. Uiteraard zijn er ook voldoende mogelijkheden om te overnachten binnen de vestingmuren of erbuiten, bijvoorbeeld aan het Brielse Meer. 

Kijk voor meer informatie: Winkels | Eten & Drinken | Slapen & Opstaan | Over Brielle, of blader door deze website.

---

Blijf op de hoogte van alle nieuws over Brielle via de sociale media: