Kerst in Brielle: het programma!

Kerst aan de Kade, een Bonte Brielse Kerstparade, de Santa Run, kraampjes met leuke kerstcadeautjes de Paardentram, kerstkoren, kersttaferelen, de kerstman... in de weekenden voor kerst staat vestingstadje Brielle bomvol sfeervolle activiteiten.

En uiteraard zijn de winkels ook open op de zondagen, zodat u ook dan uw kerstinkopen kunt doen. Bekijk hieronder het hele programma.

Lichtjesavond & Santa Run

Op vrijdag 14 december worden traditiegetrouw om 19.00 uur de lichtjes van de Kerstboom op de Markt aangestoken, dit is gelijk de start van Kerst in Brielle. Enkele marktkramen van Havlickuv Brod met diverse streekproducten staan nabij de kerstboom. Het Tsjechisch kinderkoor ORISEK treedt op.

Aansluitend zal, rond 20.00 uur, de Rotary Santa Run worden gelopen in het centrum van Brielle. Inschrijven kan via deze link.

 

Kerst aan de Kade 

Op de Turfkade wordt op 14, 15 en 16 december Kerst aan de Kade georganiseerd. Het zuideinde van de Turfkade wordt omgetoverd tot een knus en gezellig samenzijn met houten chalets, kerstverlichting, terrassen, tafels, podium, en spantenten, vuurkorven, BBQ en natuurlijk muziek. Vanaf het podium, dat centraal wordt opgesteld, zal live muziek klinken.

Tijden: 
Vrijdag 14 december: 16.00 - 23.00 uur
Zaterdag 15 december: 12.00 - 23.00 uur
Zondag 16 december: 13.00 - 21.00 uur

Kerstmarkt op zaterdag

Op zaterdag 15 december is er van 10.00 - 18.00 uur een kerstmarkt in het autovrije gedeelte van de Nobel - / Voorstraat. Er zullen ook enkele kramen van onze zustergemeente Havlickuv Brod staan. 

De Paardentram rijdt deze dag twee keer per uur. Koor Barbershop zingt op diverse plaatsen. De Kerstman loopt / rijdt rond met arrenslee in Brielle en deelt mandarijnen uit. En vanaf 14.00 uur rijdt de bottelierskar rond met warme chocolademelk en glühwein. En er is straattoneel en muziek.

Van 19.30 tot 21.00 uur is een optreden in de Sjoel (Turfkade) van het Tsjechische ORISEK koor. De toegang is gratis.

De Bonte Brielse Kerstparade

Op zondag 16 december is er een extra koopzondag en dit is tevens de dag van De Bonte Brielse Kerstparade, verzorgd door de TheaterTuin van Voorne. Zij zullen zich in groepjes door de binnenstad bewegen en kleine sketches uitvoeren. Met o.a. Koor in Dickens stijl zingt á capella; Nonnen act gebaseerd op Sister Act; Toneelspel “Gooise vrouwen doen kerstinkopen”; Diverse dansen; Josef en Maria op weg naar Bethlehem; Scrooge; Scene uit Home Alone; kerstfeest met je rollator en nog veel meer kerst-gerelateerde en ook komische acts! Dit mag je niet missen.       

Vanaf 12.00 uur rijdt de paardentram en de de Kerstman loopt / rijdt rond in arrenslee in Brielle en deelt mandarijnen uit. Er staan verschillende marktkramen van onze zustergemeente Havlickuv Brod. Koor Barbershop zingt op diverse plaatsen. En vanaf 14.00 uur rijdt deze zondag de bottelierskar rond met warme chocolademelk en glühwein.

Kerstconcerten

Op zaterdag 15 december kunt u in de Sint-Catharijnekerk genieten van het kerstconcert van Vocaal Ensemble En Chantant: ‘A Christmas Blessing'. Op vrijdag 21 december is het jaarlijkse kerstconcert van het Randstedelijk Mannenkoor, ook in onze prachtige Brielsche Dom. En zaterdag 22 en zondag 23 december presenteert Libertatis Primitae wederom 'Kerst Exclusief': stemmige kerstmuziek, rustige sfeermuziek en swingend Kerstrepertoire wisselen elkaar af. Dit doen zij in hun verenigingsgebouw in de Geuzenstraat.

Op kerstavond is er in de Bedevaartskerk en de Sint-Catharijnekerk een bijzondere kerstnachtdienst en -mis.  Lees meer in de cultuurladder van Brielle >

 ---

Sfeervol winkelen in het weekend voor kerst 

Op zaterdag 22 en zondag 23 december zit de sfeer er ook goed in in vestingstadje Brielle. Beide dagen zijn de winkels open en kunt u nog last-minute uw kerstaankopen doen. 

De Kerstman loopt naast zijn arrenslee en deelt mandarijnen uit. De bottelierskar rijdt rond met warme chocolademelk. De paardentram rijdt twee keer per uur tussen twaalf en vier. En er is  straattheater, een koor uit Spijkenisse zingt op diverse plaatsen. En last, but not least: de diva’s lopen zingend rond.

En let op: op de dag vóór kerst, maandag 24 december, zal de paardentram ook rijden! 

Sfeervol dineren

Na een middag toeven in het vestingstadje Brielle is het natuurlijk heerlijk om ook uit eten te gaan. Niet meer thuis koken en even bijkomen onder het genot van een fijn diner in een sfeervol, eeuwenoud pand, dat is natuurlijk zeker geen straf.

De binnenstad van Brielle herbergt horecagelegenheden voor lunchen en dineren van ouderwets gezellige eetcafés tot restaurants met een internationale keuken. Kijk voor alle mogelijkheden op de restaurantpagina. Let op: zeker als u met kerst zélf uit eten wilt, is het handig om even te vooraf te reserveren.

---

Blijf op de hoogte van alle nieuws over Brielle via de sociale media: