Frits Spits in Brielle!

Frits Spits presenteert op zondagmiddag 24 november zijn boek 'Alles lijkt zoals het was' in ons eigen BREStheater. Hij wordt begeleid met muziek van Poelifinario winnaar 2019 Theo Nijland.

Alles lijkt zoals het was van Frits Spits is een ontroerende, nostalgische en liefdevolle ode aan muziek, het leven en de liefde van de radiomaker zelf. Na het overlijden van zijn vrouw Greetje krijgt muziek een andere rol voor hem. Had hij altijd al oor voor de teksten en de taal in liedjes, nu begint hij ze meer en meer te koppelen aan gebeurtenissen en herinneringen uit zijn leven.

Het zijn de meest recente Nederlandstalige liedjes die Spits de weg wijzen naar die herinneringen. Samen met Theo Nijland (muziek) komt hij op deze unieke middag vertellen over zijn boek.

Op 30 september jl. ontving Nijland de Poelifinario 2019, de prijs voor de meest indrukwekkende kleinkunstvoorstelling van het afgelopen seizoen voor zijn programma ‘En de rest is onzin!’ Volgens de jury:  de Maestro van het Nederlandse kleinkunstlied laat zijn vakmanschap nog maar eens gelden. Wat aan de oppervlakte misschien stoffige maatschappijkritiek lijkt, is bij nadere inspectie het prachtige, zeer persoonlijke relaas van een man die met het klimmen der jaren zijn vanzelfsprekendheden ziet verdampen. Tegelijk is het een overtuigend pleidooi vóór de romantiek en tegen een klinische levensstijl, die ons bestaan misschien langer, maar niet leuker maakt. In Nijlands eigenwijze imperfectie schuilt de ware schoonheid.

Presentator Jan Hoogendoorn zal de gasten en publiek met elkaar verbinden. Aanvang 15 uur.

Kaartverkoop

Kaarten voor deze unieke middag in het theater kosten €18,- (incl. pauzedrankje) en zijn verkrijgbaar via zowel BREStheater als Boekhandel Hoofdstuk Een.

Openingstijden theaterkassa: woensdag en donderdag van 9:30 tot 12:30, vrijdag van 14:00 tot 17:00 en een uur voor aanvang van elke voorstelling. De theaterkassa bevindt zich aan de balie van DukdalfBRES en is tijdens openingstijden ook bereikbaar via 0181-413308. Kaarten kunnen vanaf vrijdag 25 oktober 17.00 uur ook aangeschaft worden via www.brestheater.nl

Deze middag is georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Hoofdstuk Een en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

---

Blijf op de hoogte van alle nieuws over Brielle via de sociale media: