Bezoek Historisch Museum Den Briel digitaal!

Door het Corona-virus (COVID-19) zijn op Voorne-Putten publieke locaties zoals musea, horeca, theaters, sportclubs gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 1 juni. Burgemeesters van Voorne-Putten roepen, vanwege het Corona-virus (COVID-19) iedereen op om niet naar vakantieparken, jachthavens en campings te komen (lees meer).

Vrijwilligers houden de museumdeuren open voor publiek!

Historisch Museum Den Briel toont tijdens deze coronatijd op de homepage van www.historischmuseumdenbriel.nl elke dag een nieuw, kort filmpje met een verhaaltje over een object uit de museumcollectie of een plaats in het museum of in de vestingstad Brielle.

De verhaaltjes worden verteld door de zestig vrijwillig medewerkers van het museum: zij kiezen zelf hun favoriete voorwerp of plaats. De vrijwillig medewerkers van het museum verzorgden tot en met 12 maart de openstelling van het museum en de begeleiding van het publiek. In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het Coronavirus is Historisch Museum Den Briel sinds 13 maart voor het publiek gesloten.

Het museum hoopt met deze actie, in samenwerking met de vrijwillig medewerkers, op een heel nieuwe manier de interesse voor de drie museumlocaties en de stad Brielle levend te houden en hoopt op de komst van bezoekers later in het jaar.

---

Blijf op de hoogte via de sociale media: