Monumentenstad

Alle dagen in het jaar herinnert Brielle u aan vervlogen tijden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan “De Nymph”, het beeld dat in 1873 door Koning Willem III werd onthuld, ter ere van de ontzetting door de Watergeuzen in 1572.

“De Nymph” symboliseert de vrijheid van Brielle, waarbij zij met haar linkerhand naar de Maas wijst, vanwaar de Watergeuzen de vrijheid brachten, en ze in haar linkerhand de vlag draagt met het wapen van de Oranjes. Het monument staat op het Asylplein, een van de mooiste plekjes van Brielle.

Bij een bezoek aan Brielle zult u ervaren dat de vele kleine en vaak specialistische winkels en horecagelegenheden de sfeer van vervlogen tijden uitademen en dat de historie van Brielle in de overwegend monumentale panden is terug te vinden. Brielle is met haar meer dan 400 monumenten een echte monumentenstad, variërend van stadhuis tot eenvoudige woningen. Een wandeling over de unieke, nog volledig intacte vestingwallen, met daarop de houten standerdmolen ’t Vliegend Hert, geeft u een uitstekend beeld van de rijke geschiedenis.

Meer informatie: www.cultuurwebbrielle.nl