Een tochtje over het Brielse Meer

Het Brielse Meer is een recreatiegebied waar men heerlijk kan relaxen op in of aan het water met haar vele sportieve mogelijkheden. Een tochtje per boot is een dagje genieten:

Onze tocht begint natuurlijk in Brielle zelf, de mooie haven met talrijke terrasjes, waar u ook eventueel bootjes, waterfietsen, fietsen kunt huren en zelfs een echte BBQ boot.  


Vanaf het water vaart u de haven uit en houdt stuurboord  (rechts) aan. U vaart langs één van de twee grotere campings die Brielle rijk is. U komt verderop verschillende strandjes en aanlegmogelijkheden tegen. Na een korte vaart kunt u aanleggen om het vrijheidsbos en natuurspeelbos te bezoeken.

Wanneer u weer door vaart, ziet u rechts een horecalocatie die ook veelvuldig als trouwlocatie gebruikt wordt. U komt onder de Brielse brug door en kunt hier letterlijk even bijtanken. Even verder is er de naturistencamping, heerlijk in het groen verscholen. En vergeet niet  de uitspanning daarvóór op te merken. Deze is namelijk uitermate geschikt om een heerlijke middag met uw kinderen door te brengen in de overdekte en buitenspeeltuin.

We kiezen er nu voor het meer over te steken om langs de andere oever terug te varen. Geniet van het mooie uitzicht midden op het Brielse Meer.

Het eerste wat u tegenkomt aan de overkant is een waterskischans, die behoort tot een van de twee watersportverenigingen die op u deze trip zult tegenkomen. Net onder de brug door komt u langs een stuk dat specifiek voor dagtoeristen is bestemd, perfect om de caravan of tent even uit te proberen voor u op vakantie gaat.

Pas op: u mag hier niet overnachten. U vaart verder en komt langs de enige woningen die u aan de Noordzijde van het Brielse meer vindt. Als u een stukje verder vaart en de oever aanhoudt komt u bij een ander leuk stuk van het meer: waterspeeltuin de Meerkoet. Deze is voor een ieder vrij toegankelijk. Bezoek meteen de eilandjes die hier liggen.

Als u zich kunt losrukken en weer verder vaart komt u langs de dependance van Groenservice Zuid-Holland die nu nog het onderhoud en toezicht uitvoeren op en langs het Brielse meer. Doorvarend komt u langs een strandje waar u van een zwemvlot, drijvende glijbaan en trampoline gebruik kunt maken met daarachter een beachvolleybalveld en speelbos. Achter dit geheel ziet u de andere camping met terras, speeltuin etc. welke vrij toegankelijk is. Zelfs een supermarkt is er aanwezig om uw voorraden weer aan te vullen voor de rest van de trip.Wanneer u voor de zoveelste keer weer verder vaart ziet u op de kop van de haven een waterskischool, die u op afspraak les geeft in verschillende manieren om achter een boot plezier te hebben. Nog geen 50 meter verder komt u onze Brielse veerpont tegen, met verhuur van verschillende vaartuigen, waarmee u een andere keer te voet of met de fiets heen en terug kunt varen. ‘

U bent nu het smalste deel van het Brielse meer gepasseerd en ziet aan de rechterzijde een soort kom, dit is voor ons een teken om over te steken, u komt nu uit bij de tweede verenigingshaven. U houdt weer stuurboord wal en komt langs verschillende leuke horeca gelegenheden om uw dag af te sluiten. Rechts vaart u de haven van Brielle weer in.

De volgende keer gaan we met de fiets!