Cultuur

‘Cultuur hoort bij een oude vestingstad’, vinden de mensen in Brielle. De vele evenementen waar men theater, muziek en kunst laat zien en horen, getuigen daarvan.

Er is in Brielle een Stichting Kunst en Cultuur die zich bezig houdt met het ondersteunen van initiatieven op cultureel gebied van de inwoners van Brielle. Natuurlijk zijn het erfgoed en de feesten die daarbij horen (de maskerade op 5 december, het 1 aprilfeest en dergelijke) al een uitgesproken uiting van cultuur, maar ook moderne dans en muziek- en theatervoorstellingen in het Brielse BREStheater horen helemaal bij de stad van nu.  

Er zijn diverse koren, toneelverenigingen en muzikanten die regelmatig optreden op de mooiste locaties van Brielle. In de zomer zijn er orgelconcerten in de verschillende kerken en zijn er zomeravondcarillonconcerten waarbij men op de luisterplaats bij het oude Merulahuis onder genot van een kopje koffie of glaasje wijn geniet van de klanken van het carillon van de Sint-Catharijnekerk. Kortom: er is voortdurend wat te beleven op cultureel gebied.

De culturele agenda van Brielle is hier te vinden.